10/19(Fri) Common Meal①

10/19(Fri) Common Meal①

 二週間に一回のこのコモンミールはいつも楽しみです。コモンミールがある週はいつも頑張ろうと思えます。
早速今回のメニューを紹介していきたいと思います!今回のメインは鮭の味噌バター焼き、ドビ。ベジタリアンはほうれん草カレー。サイドディッシュは玉ねぎのスープ。デザートはパンプキンタルトでした。
いつものように、お腹いっぱい食べました。
 コモンミールは自分の作った料理をいつも仲良くしてくれるみんなに食べてもらうことと誰かが心を込めて作ってくれた料理を頂くこと、両方の楽しみがあると思います。レシピを考えるのはとても悩むし、料理を作っている時は、いつも作る量の多さに手こずってしまいますが、作った料理を美味しいと喜んでもらえた時はほんとに嬉しくなります。また、その作る苦労を知っている分、手が込んだ美味しい料理を食べると幸せな気持ちになります。
 コモンミールが終わったあと、恒例のジャストダンスを踊り狂いました。これがあるからいつも心ゆくまでお腹いっぱい食べることができます。
   I always look forward to the common meal once per two weeks. I’m always encouraged by thinking about it in the week with the common meal.
I’ll introduce the dishes this week. The main dishes was grilled salmon with soybean paste&butter corns and DOBI. The vegetarian food was spinach curry. The side dish was onion soup, and the dessert was a pumpkin tart. The dishes was so good that I became full as usual.
   I think there are two types of pleasure in the common meal of HdB. In other words, I can feel pleasure as  both of the offer and recipient. Actually it sometimes worrying me about considering the recipe when I play a role as chef, but when I see someone of our HdB family enjoy the dish I made, I become really happy.And of course, I’m so happy when I become a recipient because I know this elaborate dishes is made by someone who put a mind on us.
   After the common meal ended, we danced cheerfully and clazily as usual. Because there is this, I can enjoy dishes to become full.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です